januari taart

Geplaatst op vrijdag 30 december 2022 @ 15:42 , 44 keer bekeken


Bron recept:https://www.lekkerensimpel.com
Frisse kwarktaart met aardbeien
Nodig voor een taart van 8/10 personen:  1 liter aardbeienkwark, 175 gr roomboterkoekjes, 4 blaadjes gelatine, 75 gr boter, 5 aardbeien; aardbeien, witte chocolade en een koekje, springvorm, koelkast, evt  bakpapier

Verkruimel de koekjes en smelt de boter. Meng de koekkruimels en de boter door elkaar. Vet een springvorm van 20 cm in met een beetje boter. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk ze aan met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast. Doe 4 blaadjes gelatine in een bakje water en laat 5 minuten weken. Knijp ze daarna uit en doe ze met 5 eetlepels water in een kleine pan op het vuur. Al roerend lost de gelatine op. Als de gelatine is opgelost, zet je het vuur uit en laat je dit even afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd 5 aardbeien in kleine stukjes en meng de aardbeien met de gelatine. Daarna doe je de aardbeien kwark in een kom en klop je dit even los. Voeg daarna de fijngesneden aardbeien met gelatine toe. Daarna schep je de taartvulling bovenop de koekjesbodem. Zet de kwarktaart met aardbeien minimaal 3-4 uur in de koelkast.

Daarna kun je de taart versieren met wat koekkruimels, aardbeien en (gesmolten) witte chocolade.
Tip: met een dunschiller kun je heel gemakkelijk witte chocoladekrullen maken


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

Petra's tea-room is gezellig, altijd leuk om t bekijken en je kan er info vinden over lekker koken, over nieuws praten, of jezelf en nog veel meer. Wie wil krijgt een album voor haar crea's en er is nog veel meer om op te noemen kom gewoon even kijken.