Geplaatst op vrijdag 18 juli 2025 @ 15:41 , 25 keer bekeken
Nodig per 4 personen; 500 g (biologische) gekookte bietjes,1 Citroen, 15 g Dille, 2 el Mayonaise, 250 g geitenkaasschijfjes honing, 85 g Veldsla, 420 g Linzen, bakpapier, bakplaat en oven
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vang 3 el bietenvocht op. Snijd de bietjes in partjes. Boen de citroen schoon en halveer hem. Rasp de gele schil van de ene helft en pers deze helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Hak de dille fijn. Meng de citroenrasp en het -sap, het bietensap, de mayonaise en de helft van de dille.
Verwarm de geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat 5 min. in de oven. Verdeel de veldsla over diepe borden. Meng de linzen, biet en dressing. Schep op de veldsla. Verdeel er de kaas over. Bestrooi met de rest van de dille. Serveer met een partje citroen.
Bron jumbo.nl
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan:
Aanbevelingen door leden:
petradepoohPetra's tea-room is gezellig, altijd leuk om t bekijken en je kan er info vinden over lekker koken, over nieuws praten, of jezelf en nog veel meer. Wie wil krijgt een album voor haar crea's en er is nog veel meer om op te noemen kom gewoon even kijken.